Prireditelji letošnjih sredozemskih igrah so se izkazali za zelo slabe načrtovalce strelskega programa, saj so na isti dan priredili kvalifikacijski tekmi z malokalibrsko puško leže in zračno puško, kar se na tekmah najvišje ravni ne more zgoditi. Slovenskemu taboru je več veselja prinesla dopoldanska tekma z malokalibrsko puško, saj se je Markoja uvrstil v finale osmerice, v popoldanski strelski tekmi pa se je več pričakovalo od Moičeviča.

"Razočaran sem, to je moj najslabši rezultat v tej sezoni. Očitno sem si na ramena naložil preveliko breme, saj sem v zadnjem obdobju na treningih zadeval od 596 do 600 krogov. V Pescaro sem prišel poln upanja in dobro pripravljen, na današnjih tekmah pa se nikakor nisem znal zbrati. Od nastopa z malokalibrsko puško niti nisem veliko pričakoval, od nastopa z zračno pa tudi kolajno," je bil po svojem popoldanskem strelskem nastopu razočaran Moičevič, ki ravno danes praznuje 25. rojstni dan.

"V zadnjem času sem zelo intenzivno vadil, predvsem z malokalibrsko puško, 'zračko' pa sem malce zanemaril. Več razlogov za zadovoljstvo mi je prinesla dopoldanska tekma, čeprav so bile razmere zaradi vetra, ki je neprestano spreminjal smer, zelo zahtevne," je dejal 35-letni Markoja, ki ga v nedeljo ob 19.45 čaka finalni nastop z MK puško leže.