Vodilni v skupni razvrstitvi, Britanec Jenson Button (Brawn GP), je bil šesti.

Barrichello ta konec tedna ni zaman govoril, da so pri Red Bullu pripravili odličen dirkalnik. Še posebej Vettel je ves konec tedna deloval zelo suvereno, dobro pripravljenost pa je potrdil z današnjo zmago, drugo v sezoni. Vettel je dirko začel s prvega startnega mesta in se takoj odlepil od tekmecev. Njegova prednost je iz kroga v krog naraščala, tako da je bil zmagovalec hitro odločen.

"Zame je bila dirka zelo dolga. Dirkališče je fantastično, s hitrimi ovinki, tako da moraš biti ves čas osredotočen. Start je bil zelo pomemben. Hitro sem vozil, saj sem si želel čim prej nabrati prednost. To mi je z odličnimi gumami tudi uspelo. V srednjem delu sem naletel na tekmovalce, ki so zaostajali za krog, a so se vseeno borili med seboj. Tako je bilo kar nevarno, bil je pravi slalom. Ko pa sem tudi to prebrodil in prišel do zadnjega postanka, sem se lahko sprostil in do konca le še štel kroge ter nadziral dirko. Počutim se izjemno dobro. Dvojna zmaga kaže na to, da smo na pravi poti. Vsekakor bi bil zadovoljen, če bi se tako nadaljevalo, je pa res, da nam Silverstone še posebej ustreza," je povedal še ne 22-letni Nemec po svoji skupno tretji zmagi v karieri.

Malce bolj zanimivo na sicer precej "dolgočasni" dirki je bilo v ozadju. Webber je do drugega mesta prišel sredi dirke, ko je prehitel Barrichella. Tudi ta dva nato nista imela pravih zasledovalcev, medtem ko je v zadnjih krogih največ pozornosti požel boj za četrto, peto in šesto mesto. Kot pa se je izkazalo, do prehitevanj ni prišlo, tako da so Brazilec Felipe Massa (Ferrari), ki je začel šele kot 11., Nemec Nico Rosberg (Williams) in vodilni v skupni razvrstitvi, Britanec Jenson Button (Brawn GP), ciljno črto prečkali eden za drugim. Button je tako moral prvič po štirih zaporednih zmagah priznati poraz.

Do točk sta na sedmem in osmem mestu prišla še Italijan Jarno Trulli (Toyota) in Finec Kimi Raikkönen (Ferrari). Spet pa so razočarali pri McLarnu. Svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton, je bil šele 16., Finec Heikki Kovalainen pa je odstopil.

V skupni razvrstitvi ima vodilni Button zdaj 64 točk, drugi je Barrichello z 41, tretji pa Vettel z 39. Med konstruktorji vodi ekipa Brawn GP (105) pred Red Bullom (74,5) in Toyoto (34,5).

Naslednja dirka bo čez tri tedne v nemškem Nürburgringu.