Reprezentanca Severne Koreje si je šele drugič v zgodovini priigrala nastop na nogometnem SP. Sploh prvič pa se bo zgodilo, da bosta s Korejskega polotoka na SP nastopili dve reprezentanci. Nogometašem iz - od preostalega sveta izolirane - Severne Koreje je preboj uspel, ko so v kvalifikacijski skupini B na tekmi v Rijadu remizirali z nogometaši Savdske Arabije (0:0) ter se v točkah izenačili s konkurenti. Nogometaši iz Severne Koreje so bili boljši v medsebojnih tekmah in v razliki v golih. Savdijci imajo še teoretične možnosti, da si priborijo mesto, ki pelje na SP. Premagati morajo Bahrajn in v dodatnih kvalifikacijah še zmagovalce iz Oceanije - Novo Zelandijo.

Nastop na SP si je zagotovilo že šest reprezentanc - obe Koreji, Japonska, Avstralija in Nizozemska, medtem ko ima JAR kot gostiteljica nastop že zagotovljen.

Severni Korejci so prvič in zadnjič nastopili na SP leta 1966 v Angliji, ko so se celo prebili do četrtfinala. Med drugim so takrat uprizorili pravo senzacijo, ko so izločili reprezentanco Italije (1:0), ustavili pa so jih šele Portugalci oziroma konkretno legendarni Eusebio, ki je zabil kar štiri gole. Na koncu četrtfinalne tekme je bil izid 5:3 za Portugalsko, čeprav je moštvo Severne Koreje nepričakovano povedlo s tremi goli.