Egiptovski branilec Ahmed al-Muhammadi je med udarcem Lucija v podaljšku stal na gol črti in nedvomno strel ubranil s pomočjo roke, nato pa padel na tla in se skliceval na poškodbo glavo. Medtem ko so Brazilci zahtevali rdeč karton on enajstmetrovko, so Egipčani klicali zdravnika.

Kaotično situacijo je prekinil upočasnjen video posnetek na ogromnem video zidu, ki je pokazal, da je egipčanski nogometaš strel ubranil z roko. Sodnik Webb je šele takrat pokazal na belo točko, branilcu dosodil rdeč karton, Kaka pa je Brazilcem prinesel zmago s 4:3.

„Kolikor sem seznanjen z nogometnim pravilnikom, ta metoda ni dovoljena. Ne oporekamo sodnikovi odločitvi, ampak načinu, kako je do nje prišel,“ je po tekmi besnel selektor egipčanske nogometne vrste Hassan Shehata.

Tako se bo generalka za SP prihodnje leto vpisala v zgodovino kot prvo tekmovanje, kjer si je sodnik pri odločitvi pomagal z elektronskimi napravami. Obstaja teoretična možnost, da je šlo le za naključje, a večina je prepričana, da je FIFA priložnost izkoristila za tiho uvedbo nove metode, o kateri je vse več govora.