Nekatere razprave niso bile ravno v ponos druženju najvišjega telesa zveze, ki se - kot se je izkazalo tudi v razpravi - "ponaša" z letnim proračunom, ki ga ima denimo povprečen slovenski nogometni drugoligaš. In to navkljub uspehom, predvsem Bojana Tokiča in moške izbrane vrste, ki bo čez tri mesece na evropskem prvenstvu v Stuttgartu igrala med najožjo elito na stari celini.

Že uvod je nakazal, da bi se vse skupaj lahko precej zavleklo in da se obeta pravi mali udar. Prvotni dnevni red je bil ob predlogu Boža Šetine razširjen na točko o glasovanju za zaupnico dosedanjega vodstva zveze, ki jo je vodila Silva Črnugelj. Predsednica je bila zaradi drugih obveznosti zadržana, obilo kritik pa je že v teh uvodnih minutah letelo tudi na druge člane izvršnega odbora. Nova točka je bila zanesljivo izglasovana, predlog, da bi glasovali le o tem in o sklicu nove izredne skupščine, pa le ni dobil podpore.

Posamezne delegate je motilo marsikaj, saj je bilo v poročilu razkritih tudi nekaj podatkov, ki bi zlahka zmotili področje varovanja osebnih pravic. Še posebej je vse zanimal dolg zveze, ki se je trenutno zaustavil pri 46.000 evrih. Navidez malo, saj toliko nekateri slovenski najbolj uveljavljeni klubi dolgujejo dvema, trem igralcem. Vse skupaj pa pridobi na pomenu, če gre pri tem minusu za kar četrtino letnega priliva, ki je v lanskem letu znašal 187.000 evrov.

Zaradi vse slabšega pristopa k delu s tekmovalci, tudi reprezentanti, sta nedavno nazaj svoji odstopni izjavi podala državna kapetanka za ženske Andreja Ojsteršek Urh in predsednik strokovnega sveta Zdenko Švab. Na koncu je kapetan moške reprezentance Bojan Rak vse prisotne le spomnil, da bi bilo vljudno, da bi skupščina vsaj pozdravila zadnje uspehe slovenskih igralcev na čelu z Bojanom Tokičem, saj se na kaj takega predhodno ni spomnil nihče. Zavoljo zares težavnega položaja se je NTZS tudi odpovedala nastopa na bližnjih sredozemskih igrah v Pescari, čeravno so se naši igralci iz Tunisa leta 2001 in Almerie leta 2005 v domovino vračali z osvojenimi kolajnami.