Še pred mesecem dni se je zdelo, da bo tudi letošnje svetovno prvenstvo minilo v znamenju premoči Sebastiena Loeba. Petkratni svetovni prvak je nizal zmago za zmago, dosegel pet zaporednih in se odkrito spogledoval z rekordom šestih zaporednih zmag v sezoni, nato pa se je ustavilo. Loeb je sicer kljub ničli obdržal vodstvo s 55 točkami, toda zdaj je Hirvonen po svoji prvi letošnji zmagi že precej blizu, saj ima 48 točk. Loeb se je poslovil na začetku drugega dne relija, ko je naredil zanj zelo neznačilno vozniško napako. V enem od zavojev na razritih makadamskih cestah v okolici Aten in Lutrakija je Francoz spregledal skalo, zadel vanjo in njegov Citroen C4 je odletel s ceste. Vozilo se je šestkrat prevrnilo in obstalo povsem uničeno, na srečo pa sta se Loeb in sovoznik Daniel Elena iz razbitin izvlekla nepoškodovana. "Moja napaka. Spregledal sem skalo in avto je pri veliki hitrosti odneslo s ceste. Najvažneje je, da sva z Danielom cela," je dejal Sebastien Loeb.

V razredčeni konkurenci sta tako Fordova dirkača imela olajšano pot do zmage. A Latvala je ob koncu prvega dne, ko je vodil, nasedel v jarku in se z veliko časovno zamudo pripeljal do cilja, zaradi napake pa je moral nato loviti tekmece pred sabo do konca relija. Drugačno taktiko je ubral svetovni podprvak Hirvonen. Ko se je konkurenca zredčila, je prevzel vodstvo ter z modro vožnjo in brez večjih napak pripeljal do prve letošnje zmage in osme v karieri.

"Začetek zadnjega dne je bil nekoliko slabši, a zdaj je vse v redu. Za mano je zelo uspešen konec tedna, nisem imel nobenih težav in tudi avto je deloval brezhibno. Tudi za naše moštvo je to izreden dosežek, zdaj smo spet v igri za naslov," se je veselil Mikko Hirvonen.