Triglavan Aberšek je še vedno edini slovenski plavalec, ki je 200 metrov delfin preplaval v manj kot dveh minutah. Seveda je bil s svojimi dosežki tudi član različnih slovenskih reprezentanc, zato je za poslovilno tekmo reaktiviral Ljubljančana Igorja Majcna, Jureta Bučarja in Matica Lipovža, Koprčana Jureta Melona, Mariborčana Matjaža Pernata in Blaža Medveška ter edinega še aktivnega soplavalca iz reprezentančnih vrst Marka Milenkoviča. Osmerica plavalcev, ki so vsak v svojih kategorijah dosegali različne odmevne uspehe in rekorde, se je "udarila" na 50 metrov delfin. Na koncu je zmaga pripadla Aberšku, čeprav ga je sprva za stotinko sekunde ugnal veteran Majcen, a so časomerilci "ugotovili napako" in izid popravili.

S tekmovalnega vidika je bil v ospredju dvoboj Triglavana Tahiroviča in Koprčana Matjaža Markiča na 50 metrov prsno. Tokrat je bil za sedem stotink sekunde hitrejši Tahirovič (28,11). Markič pa je nato izgubil tudi zadnji nastop dneva, na 50 prosto, kjer ga je premagal Toni Valčič iz Olimpije.

Številni solidni dosežki so bili zabeleženi tudi v ženski kategoriji, kjer je za manjše presenečenje poskrbela Tjaša Vozel iz ljubljanske Ilirije, ki je na 50 prsno prehitela Olimpijino olimpijko Nino Sovinek. Morda najbolj zanimivih 50 prosto pa je dobila Velenjčanka Nina Drolc pred Katjo Hajdinjak iz Olimpije. Zelo dober izid je dosegla na 800 prosto tudi Ravenčanka Tjaša Oder (8:45,12).

Med slovenskimi reprezentanti je z zmagama na 200 in 1500 metrov prosto po pričakovanjih izstopal Radovljičan Luka Turk, njegova klubska kolegica Anja Klinar pa je bila nepremagljiva na 200 metrov prosto in mešano. Nina Sovinek je bila najhitrejša na 200 metrov prsno, Triglavanka Anja Čarman na 100 hrbtno in njena klubska kolegica Nika Karlina Petrič na 100 metrov delfin. Soliden izid je na 200 mešano zabeležil tudi mladinec Ilirije Aleks Koštomaj.