Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, Paddy Crerand, je dejal, da je glede Ronaldovega prestopa razočaran. „Ronaldo je zelo odličen igralec in ugibanja ali bo šel ali ne, so trajala 12 mesecev. Mislil sem, da bo ostal, vendar očitno si želi oditi.“ Crerand je še dejal, da nikoli ni mislil, da bo Ronaldo odštel. „Mislil sem, da bo ostal vsaj še nekaj let. To je res veliko razočaranje,“ je še dodal.

„Spominjali se bomo predvsem njegovega prispevka nogometu – sicer pa je bil zelo jeznorit, egoističen in trmast, vendar odličen nogometaš,“ je dejal Andy Mitten, urednik tednika za navijače Manchester Un. United we Stands. „Zaradi njega bo klub zaslužil veliko denarja. Ko je odhajal David Beckham, ga je klub želel prodati,“ je še dodal.

„Menim, da je Alex Ferguson zelo pameten, v roki ima druge ase, ki bodo nadomestili Ronalda. To je nov korak v zgodovini Manchester Uniteda, imamo odličnega menedžerja, kar je bolje kot dober nogometaš,“ je še dodal Andy.

Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, Arthur Albiston, je prepričan, da Ferguson ni mogel zavrniti ponudbe, problem pa bo nadomestiti Ronalda.

Minister za šport in navijač Manchester Uniteda, Gerry SutCliffe, je prepričan, da mora vsak klub svojim nogometašem pustiti prosto pot. „Kupili so ga za 14 milijonov evrov, prodali pa za 93 milijonov," je poudaril. Menedžer Manchester Cityja, Mark Huges, je prepričan, da bojo pogodbe s takšnimi rekordnimi zneski zagotovo vplivale na trg. "Če bodo klubi na trgu želeli tekmovati, bodo morali najbrž odšteti velike vsote denarja," je dejal.