"FIA je prejela pismo s strani FOTA in še nekaj dokumentov. Vsebina ni popolnoma negativna, podrobnosti pa še preučujemo," so zapisali pri krovni avtomobilistični organizaciji. Pismo združenja je odgovor na poziv predsednika FIA Maxa Mosleyja, ki ga je slednji osmim ekipam poslal v ponedeljek.

V petek bo FIA sporočila, katera moštva bodo sodelovala v svetovnem prvenstvu formule ena naslednje leto. Za zdaj sta zanesljiva udeleženca le Williams in Force India, ki sta brezpogojno sprejela vse načrtovane spremembe pravil. Zato so ekipi začasno izključili iz FOTA, ostala moštva pa skušajo doseči vsaj kompromis med predlogi FIA in svojimi željami. Najbolj sporna je omejitev letnega proračuna na 45 milijonov evrov in z njim povezane ugodnosti pri tehničnih rešitvah za moštva, ki bodo pravila sprejela. FIA bo dovoljenje za nastop v SP izdala največ 13 moštvom. Na vstop v formulo čaka pet kandidatov.

Strasti je želel pomiriti tudi nekdanji svetovni prvak Nemec Michael Schumacher: "Ne moremo pričakovati, da bodo velika moštva sprejela spremembe pravil, ki bodo na glavo obrnila razmerja moči. Spremembe morajo biti počasen proces, ne hitra akcija."