Četrta tekma finala prvenstva severnoameriške profesionalne košarkarske lige bo v četrtek v Orlandu in tudi peto tekmo v nedeljo bodo imeli prednost domačega igrišča košarkarji Magic. Lakersi so tako zapravili naskok in premoč prvih dveh finalnih obračunov, Orlando pa je izsilil še vsaj dva dvoboja v tokratnem velikem finalu.

Najboljši v vrstah Jezernikov je bil Kobe Bryant z 31 točkami, v vrstah Orlanda pa izrazitega strelca ni bilo. Rashard Lewis in "superman" Dwight Howard sta vsak vpisala po 21 točk, Howard jih je še zabelil s 14 skoki. Zato pa so košarkarji Orlanda tekmece iz Kalifornije povsem prekašali z 62,5-odstotnim metom iz igre (40-64), s čimer so dosegli najboljši izkupiček v tokratnem "play-offu". In ne le to, podrli so rekord moštva Chicago Bulls iz leta 1991, ko so Biki s sijajno igro vpisali 61,7-odstoten met iz igre.

"Ne bomo se predali tako zlahka. Imeli smo slabe trenutke, kot recimo v prvi tekmi finala, a bomo še naprej igrali. V igri na štiri zmage prva dva poraza še ne pomenita veliko," je po tekmi dejal Howard. Čeprav je še v prvem polčasu kazalo, da bodo Jezerniki brez velikih težav opravili s Čarovnijo in je Bryant v prvi četrtini vpisal 17 točk (met iz igre 7-10), pa se je zvezdnikov nalet po polčasu počasi ohladil. Še zlasti mu je spodletelo z metom s črte (5-10). "Prosti meti so me vrgli iz tira. Nisem zadeval natančno, tako da je bil za mano precej zanič večer," je bil samokritičen zvezdnik.

A statistični izračuni so na strani Jezernikov, ki se jim nasmiha že 15. naslov prvakov NBA. Le 14 moštvom je doslej uspelo nadoknaditi razliko dveh zmag. "Verjamemo vase in drug v drugega. Dokler bomo mi narekovali tempo igre in se borili vseh 48 minut, nam lahko uspe," je v sposobnosti Orlanda prepričan Hedo Türkoglu.