Pivovarna Krinica, ki to pivsko mešanico polni po licenci, ga namerava v Belorusiji do leta 2010 prodati 200.000 hektolitrov. Proizvodnjo v Krinici si je ogledala tudi slovenska gospodarska delegacija, ki je spremljala slovenskega zunanjega ministra Samuela Žbogarja na tokratnem obisku v Belorusiji.

Sodelovanje med največjo belorusko in slovensko pivovarno se je začelo pred tremi leti, pri projektu pa so po navedbah Laščanov sodelovala tudi slovenska podjetja, in sicer Etol, ki razvija arome za bandidos, podjetje Petek, ki je razvilo opremo za pripravo sirupa, ter Inbarco, ki je koordiniralo izvedbo projekta.

V Pivovarni Laško so s sodelovanjem izredno zadovoljni, saj gre za prenos slovenskega znanja na tuj trg, ki ima velik potencial. Potrošnja piva na prebivalca v Belorusiji namreč znaša 48 litrov na leto, kar je bistveno nižje kot je v Sloveniji (90 litrov na leto) ali drugih razvitih pivskih državah (do 120 litrov na leto).

Na trgu Belorusije, kjer letno prodajo več kot pet milijonov hektolitrov piva (3,5 milijona hektolitrov piva domače proizvodnje in 1,5 milijona hektolitrov tuje proizvodnje), segment pivskih mešanic ni razvit. Po besedah direktorja Krinice Grigorija Petkeviča naj bi z novimi izdelki v naslednjih treh letih dosegli dva milijona hektolitrov prodaje.