Ivo Vajgl (Zares) je ocenil, da pri Golobičevem ravnanju ne gre za to, kaj je res ali ne, saj je premoženje prijavil davčni upravi in komisiji za preprečevanje korupcije, pač pa za to, zakaj deleža ni razkril novinarjem. Pri tem je imel po njegovem več možnosti, sam pa bi se, kot je dejal, odločil za drugačno možnost.

Milana Zvera je vprašal, zakaj SDS ni nastopila tako ostro tudi v primeru, ko je predsednik SDS, kot je dejal, prepisal del govora tujega politika.

Po Zverovem "ponavljanje enega šlagerja" ni mogoče primerjati s prikrivanjem milijonskih zneskov, zato gre po njegovem pri zadevi, ki jo je omenil Vajgl, za dve povsem različni stvari. Ocenil je tudi, da kandidat Zaresa brani neubranljivo stvar, in zanikal njegove navedbe, da za afero stoji SDS.

Zoran Thaler (SD) je menil, da imajo volivci pravico do resnice, zato je po njegovem prav, da se stvar razišče. "Sami namreč ne moremo biti porota, ki bi odločala o tem," je dejal.

Da je sam že davno pričakoval Golobičev odstop, je dejal Ivan Žagar. Po njegovem v tem primeru tudi ne moremo govoriti o napaki. Napaka se namreč po njegovem zgodi enkrat in jo lahko popraviš, če želiš, je dejal.

Jelko Kacin (LDS) je menil, da bo Golobič moral sam sprejeti odločitev o svojem odstopu. Po njegovem jo je tudi že sprejel, poznata pa jo samo on in premier Borut Pahor. Stvar njune presoje je zdaj, kdaj jo bosta sporočila javnosti, je dejal. Na vprašanje, ali naj zdaj Golobič odstopi ali ne, pa se ni želel povsem izjasniti. Dejal je le, da je to vprašanje za predsednika vlade.

Da osebni interes politikov nikoli ne bi smel biti večji od interesa javnosti, je menil Sergej Čas. Golobič je po njegovem to pravilo prekršil, zato bi moral odstopiti.

Karl Erjavec (DesUS) pa je ocenil, da bodo v primeru, če Golobič tega ne bo storil, o njegovi usodi odločili volivci. Sam pa sicer ne želi razmišljati o tem, kaj bi moral Golobič storiti.

Lojze Peterle pa je ocenil, da je laž laž in ne more biti vrednota. Po njegovem v tem primeru zato ni mogoče govoriti o tem, da je bil Golobič nespreten, ampak je treba jasno povedati, za kaj je šlo. Prepričan je, da bi moral Golobič že zdavnaj odstopiti.