Lastnik kluba AC Milan in italijanski premier Silvio Berlusconi sta dejala: „Ne vemo, če nam bo Kakaja uspelo obdržati, saj so mu ponudili ogromno vsoto denarja.“ Po nekaterih informacij naj bi dogovor sklenil Kakajev oče in agent, Bosco Leite. Novi menedžer Chelseaja in nekdanji trenar Milana, Carlo Ancelotti, se je prav tako zanimal za nakup Kakaja, ki je bil leta 2007 okronan za najboljšega nogometaša na svetu.

Kaka naj bi z Real Madridom podpisal petletno pogodbo, na sezono pa naj bi zaslužil devet milijonov evrov.

Poleg Kakajevega očeta se je v Madridu mudil tudi podpredsednik AC Milana, Adriano Galliani, ki pa naj bi tja odpotoval na povabilo Pereza. „AC Milan in Real sta prepričana, da je vse nared za Kakajev prestop,“ je za BBCjev Radio 5 dejal nogometni strokovnjak Sid Lowe. „Vendar pa je pred prestopom še precej ovir, kot na primer provizija, ki jo bo prejel Kakajev oče, Berlusconi pa pred evropskimi volitvami ne bo želel izgubiti omenjenega nogometaša,“ je še dodal.

V začetku letošnjega leta naj bi Kaka zavrnil prestop za 116 milijonov evrov odškodnine v Mancherster United. Po nekaterih informacijah bi Kaka v Manchestru mesečno lahko zaslužil kar 581 tisoč evrov.