ZDA so SP v nogometu gostile že leta 1994, veliko obstoječih stadionov pa Schwarzeneggerja navdaja z optimizmom, da bi se lahko v boj za prvenstvo vmešala tudi Kalifornija. Slednja je tako predstavila kar šest stadionov od skupno 58 prizorišč, ki bi lahko gostile tekme v nogometu: The Rose Bowl (Pasadena), Stanford Stadium, Los Angeles Memorial Coliseum, Qualcomm Stadium (San Diego), Memorial Stadium (Berkeley) in Oakland-Alameda County Stadium.

"Nogomet je najbolj priljubljen šport na svetu in Kalifornija je že gostila nekaj pomembnih srečanj, tudi zato sem ponosen, če bi SP spet organizirale ZDA. Milijoni navijačev, ki bi k nam prišli navijat za svoje reprezentance, bi seveda veliko doprinesli naši deželi, naši državi in seveda svetu nogometa," je povedal Schwarzenegger.

ZDA pa so le ena od kandidatk za prireditelja SP 2018 ali 2022. Za prvenstvo so svoje kandidature že najavili tudi v Avstraliji, Angliji, Indoneziji, na Japonskem, v Mehiki in Rusiji, Nizozemci in Belgijci oziroma Portugalci in Španci bi prvenstvo organizirali skupaj. Katar in Južna Koreja sta prijavili zgolj kandidaturi za SP leta 2022.