Družba podatkov za čisti dobičke v minulem poslovnem letu ni objavila, leto prej pa je ta znašal 39,5 milijona evrov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Kot poudarjajo pri Virginu, so rast dosegli predvsem ob povečanem povpraševanju poletov v prvem razredu in z ukrepi za blaženje posledic nihanja cen nafte.

"Dobri poslovni rezultati so odraz večjega števila potnikov, ki so z našo letalsko družbo potovali v prvem razredu, poleg tega pa tudi rezultat naših prizadevanj in ukrepov za blažitev silovitih nihanj v cenah nafte, ki so se s 147 dolarjev za sod nenadoma spustile na zgolj 38 dolarjev," so ob predstavitvi poslovnih rezultatov pri Virginu zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tem so pojasnili, da so v preteklem poslovnem letu kljub globoki recesiji, ki je zajela tudi Veliko Britanijo, prepeljali več kot 5,8 milijona potnikov. Letalska družba bo prihodnji mesec praznovala 25 let obstoja, ponaša pa se s floto 38 letal in zaposluje približno 8500 ljudi. Večinski delež (51 odstotkov) družbe je v lasti britanskega tajkuna Richarda Bransona. Preostali delež družbe je v lasti letalske družbe Singapore Airlines.

Poleg Virgina Atlantica je svoje poslovne rezultate v petek razkrila tudi britanska letalska družba British Airways. Ta je, za razliko od Virgina, v preteklem poslovnem letu zabeležila dobrih 455 milijonov evrov izgube. Kot razlog za to so pri British Airways navedli visoke cene nafte in zmanjšanje povpraševanja po storitvah zaradi svetovne finančne in gospodarske krize.