* Dvorana Tri lilije, gledalcev 1000, sodniki: Boltauzer, Špendl (oba Maribor), Strnad (Ljubljana).
* Zlatorog: Strnad 9 (5:6), Mašić 19 (6:7), Lučič 2, Koštomaj 5, Hunter 11 (4:5), Dimec 4 (0:1), Miljković 3 (1:2), Krejić 4.
* Union Olimpija: Klobučar 7 (3:4), Rudež 2, Harrington 7 (2:2), Hukić 3, Begić 7 (3:5), Golubović 9 (3:4), Zupan 13, Ožbolt 10 (2:4), Maravič 11 (2:2).
* Prosti meti: Zlatorog 16:21, Union Olimpija 15:21.
* Met za tri točke: Zlatorog 5:19 (Mašić 3, Koštomaj, Hunter), Union Olimpija 8:21 (Zupan 3, Ožbolt 2, Hukić, Harrington, Maravič).
* Osebne napake: Zlatorog 21, Union Olimpija 26.
* Pet osebnih: /.

Košarkarji Uniona Olimpije so se izognili predčasnemu koncu sezone. Po presenetljivem porazu na prvi tekmi v dvorani Tivoli so na drugem srečanju v Laškem povsem nadigrali Zlatoroga in zasluženo izenačili izid v zmagah na 1:1. Odločilna tretja tekma bo v petek ob 20. uri v Ljubljani.

Varovanci trenerja Jureta Zdovca so v dvorani Tri lilije dokazali, da so imeli v petek zgolj slab večer, ki ga je neobremenjena zasedba iz Laškega znala izkoristiti. Tokrat je bila slika na parketu povsem drugačna. Union Olimpija je bila od prve minute dalje gospodar na igrišču, Laščani, ki bi lahko z zmago spisali eno najbolj presenetljivih poglavij v slovenski klubski košarki, pa so bili zgolj nemočni opazovalci.

Gibanje rezultata na semaforju v dvorani je bil odraz razmerij moči na igrišču. Zgolj dva dosežena koša iz igre v prvi četrtini nista bila dober obet za ekipo Zlatoroga, ki je vse možnosti za novo presenečenje zapravila v prvem polčasu, ki ga je zaključila s 23 točkami zaostanka. Medtem ko je Union Olimpija v prvem polčasu natančno metala (za dve točki 10:14, za tri 6:13), so bili gostitelji proti agresivni obrambi gostov povsem brez moči in idej - met iz igre v prvem polčasu 6:24.

Nadaljevanje ni spremenilo podobe na igrišču. Union Olimpija je rutinirano zadržala prednost, ki se je šele proti koncu srečanja spustila pod mejo dvajsetih točk, Laščani, pri katerih je najboljši strelec Hunter presedel večji del polčasa zaradi štirih osebnih napak, pa ni bilo razpoloženega posameznika, ki bi potegnil voz iz brezna visokega poraza.