Chicago je tako prvi konferenčni finalist na Zahodu, ki je s 4:2 v seriji premagal Vancouver Canucks.

Komaj 20-letni hokejist Kane se je pridružil starejšima, zvezdniškima igralcema Sidneyju Crosbyju in Rusu Aleksandru Ovečkinu, ki sta edina doslej v letošnji končnici prvenstva NHL na tekmi trikrat zatresla mrežo.

"Bil je že skrajni čas, da sem vknjižil svoj prvi 'hat-trick'. Na to priložnost sem čakal dve leti, a nedvomno je prišel ob pravem trenutku, torej na tako pomembni tekmi, kot smo ji bili priča," je dejal Kane. "Res je super. Pač nikakor si nismo želeli nazaj v Vancouver. Prav nihče ni mogel napovedati takšnega izida. Res je bilo neverjetno," je občutke ob zmagi strnil kapetan moštva 21-letni Jonathan Toews, ki je dvakrat premagal vratarja Vancouvra Roberta Luonga.

Chicago je redni del sezone končal na četrtem mestu na konferenčni lestvici zahodnega dela lige, tik za Vancouver Canucks. V konferenčnem finalu pa se bo to moštvo pomerili z branilci naslova Stanleyjevega pokala Detroit Red Wings ali Anaheim Ducks. Detroit ima sicer pičlo prednost, saj serijo vodi s 3:2 v zmagah.

Na vzhodu pa še nič ni odločenega. Moštvo Washington Capitals je po podaljšku s 5:4 v gosteh izsililo še eno, odločilno tekmo konferenčnega polfinala proti Pittsburgh Penguins. Moštvi sta izenačeni na 3:3 v zmagah.