Eden najbolj glasnih zagovoronikov večnih derbijev je športni direktor Maribora Zlatko Zahovič (na sliki): "Z vrnitvijo Olimpije v prvo ligo bomo napredovali vsi - slovenski nogomet, reprezentanca, Maribor in Olimpija. To je najbolj pomembno. Predstavniki Olimpije so bili na naši 'fešti', mi bomo prišli na njihovo. V zasebnem življenju smo prijatelji, na igrišču pa bojevniki. Oboji komaj čakamo, da se športni boj med nami začne. Derbi med Olimpijo in Mariborom je podoben kot tekme med Barcelono in Relom ter Interjem in Milanom."

Zahovič je prepričan, da z uvrstitvijo Olimpije v prvo ligo in Maribora na prestol slovenski nogomet prebuja. "Prepričan sem, da se nogomet v Sloveniji postavlja na noge. Občutno je, da je ozračje za ta šport vse boljše. Slovenski nogomet je doživel velik udarec, ko sta morali iti Olimpija in Mura iz prve lige. To je bil ogromen korak nazaj. Upam, da bo vse skupaj hitro prišlo na svoje mesto ter da se bo čim prej tudi Mura vrnila v prvo ligo. Interblock bo nekakšen dodatek, ki ne more zraven, pa tudi če bo petdesetkrat prvak. V soboto ste videli, kaj pomeni biti državni prvak. Vrh slovenskega nogometa lahko krojita samo Olimpija in Maribor. Moti me, da vsi govorijo, da je Maribor prvak, ker je slaba liga. Takrat, ko sta bila na vrhu Gorica in Domžale, je bila pa liga dobra?" je dodal.

Zahovič bo imel na velikih derbijih za tekmece svoje prijatelje. Miranu Pavlinu, Mladenu Rudonji in Amirju Kariču je z nasmeškom sporočil: "Dobili bodo rože, a tudi tri komade." Nato je resneje dejal: "Oni so moji veliki prijatelji. A prijateljstvo na terenu ne šteje. Tega se dobro zavedajo." Slovenska javnost se sprašuje, kam lahko seže Olimpija v svoji prvi sezoni med elito. Zahovič napoveduje: "Presenečeni boste nad dosežki Olimpije. Ti fantje so fenomen. Igrali so na svetovnem in evropskem prvenstvu in tako kot vsi ostali člani tiste reprezentance so fenomen. Olimpija bo slej ali prej našla mesto, ki ji pripada. Zagotovo se bodo našli igralci, ki jo bodo popeljali k vrhu. Olimpija je namreč magnet za ljudi. Seveda je drugi magnet, kajti prvi je Maribor."