Gre za preprosto zidno slikarijo, grafit, v vzhodnem predelu Londona, z Banksyevo zaščitno znamko, podgano z verižico, ki s tačkami drži plakat z domnevno avtorjevo podobo. Ta naj bi se ujemala z eno od fotografij iz leta 2004, ko je Banksy ustvarjal na Jamajki. Ugotovili so, da gre za Robina Gunninghama iz Bristolana.

Sicer je Banksy zadnjih deset let najslavnejši ulični umetnik na svetu. Njegove ulične intervencije so politično angažirane.Med njegovimi najbolj provokativnimi deli je bil zapornik iz Guantanama v naravni velikosti, narisan na steno v kalifornijskem Disneylandu, ter odmevno grafitiranje zidu na Zahodnem bregu, ki so ga postavili Izraelci, s čimer je poskrbel za svetovno pozornost, usmerjeno na zid, ki ločuje. Toda paradoks Banksyjeve umetnosti je, da je po svojem nastanku gverilska, po prodaji pa neizmerno draga. Ker je priljubljen med hollywoodskimi zvezdniki, cene njegovih umetnin dosegajo astronomske vsote. Banksy je celo tako cenjen, da sem in tja kakšno njegovo ulično delo preprosto izklešejo iz stene in ukradejo.

Svojo ulično umetnost je dolga leta večinoma ustvarjal na britanskih ulicah, svetovno slavo pa je dosegel, ko je v Britanski muzej vtihotapil ponarejeno prahistorično delo, ki je nekaj dni viselo na stenah muzeja kot original. Od takrat njegovo umetnost redno razstavljajo tudi v galerijah in muzejih.