Koliko bo prejelo posamezno gradbeno podjetje iz podatkov, ki so nam jih posredovali z Darsa, ni mogoče natančno ugotoviti. Kot pojasnjujejo na Darsu, o razdelitvi prihodkov med posameznimi člani konzorcijev odločajo člani sami, Dars pa vpogleda v te podatke nima. Je pa razvidno, da si lahko največje prilive obeta SCT Ivana Zidarja, ki je udeležen v malodane vseh za letos predvidenih avtocestnih gradnjah. Če na primer predpostavimo, da si prihodke iz gradnje avtocest vsi gradbinci v okviru skupnih nastopov razdelijo v enakih deležih, bo SCT letos od Darsa za gradnje prejel več kot 80 milijonov evrov, torej skoraj tretjino vseh gradbenih odhodkov Darsa. Sledi mu Primorje, ki ga vodi Dušan Černigoj, s 40 milijoni evrov, preostali gradbinci pa s po nekaj 10 milijonov evrov.

Poleg tega mora Dars gradbincem plačati še dobrih 39 milijonov evrov neporavnanih obveznosti, ki v plačilo zapadejo maja in junija. Tudi na tem seznamu je najvišje SCT s skoraj 20 milijoni evrov. Sledita mu Primorje (6,4 milijona evrov) in CPM (4,19 milijona evrov). Na Darsu pojasnjujejo, da gradbince plačujejo na podlagi mesečnih situacij o opravljenih delih, ki jih potrdi nadzorni inženir, rok za poplačilo pa je v pogodbah določen na največ 60 dni.

Pozabiti ne gre niti na za letos predvidenih obnovitvenih del, po letnem programu obnavljanja in razvoja avtocest vrednih več kot 75 milijonov evrov. Za približno četrtino vrednosti teh del Dars izvajalcev še nima, najdražja obnovitvena dela pa letos pripadajo družbi Tenzor, ki bo za 8,2 milijona evrov nadgrajevala elektro-strojno opremo v predorih na avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Dramljami. Po zadnjih podatkih so si sicer za letos največji delež obnovitvenih prilivov iz Darsove blagajne zagotovili SCT, Primorje in CPL, vsak po približno štiri milijone evrov. In kot je še razbrati iz letnega programa obnavljanja avtocest za leto 2009, so obnovitvena dela "fantastičen" posel - letos bo Dars za obnove in naložbe v avtoceste porabil kar dvakrat več, kot je predvideno v nacionalnem programu izgradnje avtocest.