Saturnus je letos doživel že 32. izvedbo, v ospredju pa sta bila oba dneva izkušena češka dirkača. Lanski zmagovalec Pech je na koncu za dobro minuto ugnal rojaka, ki je bil na slovenskih cestah prvič. Še minuto več je zaostal najboljši slovenski predstavnik Peljhan, ki pa je osvojil prvo mesto v slovenskem prvenstvu. Tu je bil drugi Rok Turk (peugeot 206 R3), tretji pa Sašo Vusič (mitsubishi lancer EVO IX), ki sta bila v skupni razvrstitvi na šestem in sedmem mestu.

Valoušek je dobil petkov superspecial, posebnost relija Saturnus, ki ga izvajajo na štadionu za spidvej v Zgornji Šiški. A minimalna prednost ni zadoščala za vodstvo po sobotnih devetih brzincih. Na zahtevnih zasavskih cestah je imel Pech 19 sekund naskoka pred Valouškom in 51 pred Peljhanom. Zadnji dan relija so se dirkači preselili v ljubljansko okolico, kjer jih je čakalo še šest hitrostnih preizkušenj. Že prva je praktično odločila zmagovalca. Valoušek je prebil pnevmatiko in izgubil minuto in pol. "Bila sva hitra in nisva imela nobenih težav z avtom. Reli mi je zelo všeč, tudi konkurenca je bila dobra. Dobro sva se morala boriti in vesel sem zmage," je po osvojenem prvem mestu dejal Vaclav Pech, rojak Pavel Valoušek pa ga je dopolnil: "Rad bi se zahvalil organizatorjem, ki so pripravili težak reli. To je bil moj prvi nastop tukaj in prvi dan sem se še nekoliko učil, kako voziti po takšnem asfaltu, danes pa sem imel težave s prebito gumo."

Peljhan je bil na Saturnusu v DP razred zase. Brez težav in brez večjih napak je vozil v svojem ritmu ter na kocu prehitel Turka za več kot pet minut. "Nisem imel nobenih težav. Vse je bilo OK, prava dirka. Reli Saturnus je vedno zahtevna preizkušnja. Čeha sta bila premočna, ni se ju dalo ujeti. A bil sem blizu, kar pomeni, da še nisem za staro šaro. Gremo naprej, treba bo zmagati še na kakšni dirki," je strnil vtise najhitrejši domači predstavnik Darko Peljhan. Saturnus, ki sta ga najhitrejša Čeha pohvalila kot dobro organizirano in hitro dirko na zanju novi podlagi, zelo drsečem asfaltu, je tudi letos poskrbel za precejšen osip med najboljšimi. Predčasno sta tako končala znani nemški dirkač Hermann Gassner in še en češki predstavnik Vojtech Štajf, ki sta s ceste zletela v sedmi HP, med najboljšimi slovenskimi dirkači, ki niso prišli do cilja, pa so bili Boštjan Logar, Aleks Humar in Mitja Klemenčič.