Domžale so na gričku Šumberk le streljaj od izvoza z avtoceste gostile drugo dirko slovenskega pokala gorskih kolesarjev v disciplini olimpijski kros. Nastopilo je 140 udeležencev iz Hrvaške in Slovenije. Smetano so pobrala že uveljavljena imena: v ženski članski dirki je Blaža Klemenčič (Felt International MTB Team), ki je doma v bližnjem Mengšu in prav na teh stezicah tudi rada trenira, za dve minuti ugnala svetovno prvakinjo med mlajšimi članicami Tanjo Žakelj (MBK Orbea), ki po jesenski poškodbi še ni v vrhunski formi. Tretje mesto je osvojila Nina Homovec (MBK Orbea), za zmagovalko je zaostala že skoraj devet minut.

Klemenčičeva je imela ta teden sicer nekaj zdravstvenih težav z vročino in zobobolom, a se je danes počutila dobro: "To je moj teren, na tej progi opravim največ treningov. Tudi s prirediteljema bratoma Tancik iz Energije smo prijatelji in zaradi njih in te proge sem na prost vikend prišla tekmovat. Zmage sem vesela. V prvem krogu sem naredila veliko razliko, potem pa sem pač vozila svoj tempo. Proga se mi ne zdi pretežka, saj so tudi v tujini težke. Je zelo dobra, ena najboljših v Sloveniji, meni osebno pa najljubša, ker jo imam 'naštudirano'. Ob progi me je podpiralo tudi veliko navijačev, kar je vedno lepo."

V moški članski dirki je že po prvem od osmih krogov vodil Luka Mezgec (MBK Orbea). V svoji prvi sezoni v elitni kategoriji je pred mesecem dni že dobil prvo domačo pokalno dirko v Vrtojbi. Tokrat je do cilja svojo prednost le še povečeval. V cilju je bil skoraj štiri minute in pol pred ekipnim kolegom Lukom Kodro, tretji je ciljno črto prečkal Jernej Muzga (KD Calcit Kamnik).

"Začeli smo zelo hitro, Luka Kodra je močno potegnil. Proti vrhu prvega vzpona sva se odcepila od Mateja Mugerlija, ki se je za trenutek ustavil na tehničnem odseku. Proti koncu prvega kroga je naredil napako še Kodra in ostal sem sam. Vozil sem zmeren tempo in pričakoval, da se mi bo Kodra priključil, a se to ni zgodilo. Dva kroga sem nato vozil hiter tempo, nato pa do konca svojo dirko. Nisem pričakoval, da se bom tako hitro odlepil od tekmecev, pa tudi nisem imel tega namena, kajti voziti dirko sam je psihično veliko težje kot v skupini. Sem že mislil, da sem prehiter, a sem se malce brzdal. Nad dirko sem presenečen, organizacijsko je zares korak naprej v slovenskem pokalu," je dejal Mezgec, ki je 200 metrov pred ciljem padel. Pri prehitevanju je s krmilom zadel v krmilo tekmovalca, ki je zaostajal za krog: "Bila je traparija, padla mi je koncentracija. Upam, da ni nič narobe z mojim zapestjem."