Sovinkova, udeleženka lanskih olimpijskih iger v Pekingu, je še enkrat več dokazala, da se razvija v vsestransko plavalko, saj je dobrim dosežkom v prostem in mešanem slogu ter dobrim nastopom v krajših prsnih disciplinah dodala še tretji najboljši slovenski dosežek vseh časov na 200 prsno. Od nje sta bili doslej hitrejši le rekorderka Alenka Kejžar in pred dnevi na Dunaju Radovljičanka Anja Klinar.

"Moja glavna disciplina seveda ostaja kravl, dobra sem tudi v mešanem slogu in tega dosežka, posebej po včerajšnjem nastopu na 100 metrov, nisem pričakovala. Osebni rekord sem popravila kar za sedem sekund. Morda bom to disciplino, pa tudi kakšno drugo, poskusila resno odplavati tudi na katerem od prihodnjih mitingov," je bila z nastopom zadovoljna Velenjčanka, ki plavalno znanje dopolnjuje v Ljubljani.

V nedeljo je z dosežkom 8:53,28 na 800 metrov prosto izstopala tudi Teja Zupan, najboljša slovenska daljinska plavalka. V odsotnosti večine zvezdnikov je soliden dosežek z 2:39,78 na 200 prsno dosegla tudi obetavna kadetinja kranjskega Merit Triglava Neža Marčun, ki je z rezultatom presegla mejo 700 točk na mednarodnih lestvicah.

V plavalnem klubu Ilirija pa so tokrat obljubili, da je bil 29. mednarodni miting zadnji na stari Bloudkovi Iliriji, ki bo svoj prostor našla v muzejskih zbirkah, na tem mestu bo zrasel nov moderen objekt, jubilejni 30. mednarodni miting v letu 2010 pa bo klub bržkone izpeljal na Kodeljevem.