Veliko razočaranje je bila komedija "Ex" Fausta Brizzija, ki je kljub nominacijam v desetih kategorijah ostala - praznih rok, brez ene same nagrade, ki v celoti nosi ime "David di Donatello".

Gomorra je prejela še davida za scenarij (Braucci, Chiti, Di Gregorio, Garrone, Gaudioso, Saviano), za produkcijo (Domenico Procacci), za montažo (Marco Spoletini) in za zvokovno obdelavo (Maricetta Lombardo).

Mogočnež (Il divo) je pobral davide za najboljšega igralca (Tony Servillo), za stransko igralko (Piera degli Esposti), za direktorja fotografije (Luca Bigazzi), za glasbo (Teho Teardo), za masko (Vittorio Sodano), frizuro (Aldo Signoretti) in specialne vizualne efekte (Nicola Sganga, Rodolfo Migliari).

Davida za najboljšo igralko je prevzela Alba Rohrwacher (Il Papa di Giovanna), za stranskega igralca je bil nagrajen Giuseppe Battiston (Non pensarci), za najboljšo filmsko pesem je obveljala Herculaneum skladatelja Roberta Del Naje (izvajata Robert Del Naja in Neil Davidge).

Francesco Frigeri je za "I demoni di san Pietroburgo" prejel davida za scenografijo, za kostume za isti film je bila nagrajena Elisabetta Montaldo.

Kot najboljši film Evropske unije je obveljal Revni milijonar (Slumdog millionaire) Dannyja Boylea in Lukyja Reda, najboljši tuji film pa "Gran Torino" Clinta Eastwooda. Davida za najboljši celovečerni dokumentarec je dobil "Rata neče biti" (La guerra non ci sara) Danieleja Gaglianoneja, za kratki film Paolo Zucca za "L'arbitro". Mladega davida so podelili Giuliu Manfredoniu za "Si puo' fare".

Davida za življenjsko delo sta letos prejela igralca Virna Lisi in Paolo Villaggio, Fulvio Lucisano je kipec dobil za petdeset let producentskega dela, igralec Christian De Sica pa za četrt stoletja neprestanih uspehov s filmi na božično temo.