Pahor je ob današnji predstavitvi kandidatne liste SD za volitve v evropski parlament v Ljubljani tudi ocenil, da so se v času od izbruha krize zgodili veliki vrednostni premiki med ljudmi. "Odlika vlade je, da jih je znala razumeti. Kar je bilo sprejemljivo v času konjunkture, ni sprejemljivo v času recesije," je menil.

Izredna seja DZ o gospodarski krizi, ki jo zahteva SDS, bo po Pahorjevih dobra priložnost za vlado, da pojasni, kaj je storila v času, ko smo iz konjunkture nenadoma prišli v recesijo. "Mislim, da bo to imenitna priložnost, da se ugotovi, ali ima kdo boljše ideje kot vlada," je dejal.

Pahor je ob tem opozoril, da se je vlada odločila za socialni dialog. Predloge zakonov, ki poskušajo urediti najbolj vitalna vprašanja gospodarske in socialne krize, tako pred vložitvijo v obravnavo v DZ vedno uskladi s socialnimi partnerji. Za to pa je potreben čas. Drugim, ki vlagajo zakone, tega ni treba storiti, je dejal ter ponovil, da je prednost zakonov, ki jih vlaga vlada, da so so usklajeni s socialnimi partnerji.