Banke, ki nimajo dovolj kapitala, bodo morale do 8. junija pripraviti načrte kako ga bodo zbrale. Najprej naj bi skušale iz zasebnih virov, ali s spremembo dolga do vlade v delnice, na koncu pa bo najverjetneje spet morala posredovati država iz lani potrjenega sklada 700 milijard dolarjev.

Največ kapitala potrebuje Bank of America in sicer 33,9 milijarde dolarjev, banka Wells Fargo potrebuje 13,7 milijarde dolarjev, banka GMAC potrebuje 11,5 milijarde dolarjev, banka Citigroup pa 5,5 milijarde dolarjev.

Banka Regions Financial potrebuje 2,5 milijarde dolarjev, banka SunTrust 2,2 milijarde dolarjev, banka KeyCorp 1,8 milijarde dolarjev, banka Fifth Third Bancorp 1,1 milijarde dolarjev in banka PNC Financial Services 600 milijonov dolarjev.

Banka Morgan Stanley potrebuje 1,8 milijarde dolarjev, vendar je že pred objavo rezultatov testov sporočila, da namerava zbrati pet milijard dolarjev.

Dodatnega kapitala pa ne potrebujejo banke Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of New York Mellon, MetLife, American Express, State Street, BB&T, US Bancorp in Capital One Financial.

Stresni testi, ki jih je ameriška vlada naznanila v februarju prav tako ugotavljajo, da bi lahko izgube 19 bank v primeru poslabšanja gospodarskega položaja oziroma poglobitve recesije letos in prihodnje leto znašale 600 milijard dolarjev.

Analitiki ugotavljajo, da rezultati stresnih testov na splošno niso slabi. Predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) Ben Bernanke, pa je že pred objavo rezultatov povedal, da so vse banke, ki so bile izpostavljene testom solventne, rezultati pa morajo pomiriti finančne trge.

Stresni testi so predvidevali dva scenarija. Po enem, ki so ga dogodki že skoraj prehiteli, bi se stopnja brezposelnosti leta 2010 povišala na 8,8 odstotka, cene stanovanj in hiš pa bi se letos pocenile za dodatnih 14 odstotkov.

Ta scenarij je že skoraj uresničen, saj je stopnja brezposelnosti že na 8,4 odstotka. Drugi bolj črn scenarij, ki je tudi bolj realen, pa predvideva povišanje stopnje brezposelnosti v letu 2010 na 10,3 odstotka, cene stanovanj in hiš pa bi letos padle še za 22 odstotkov.