Predstavniki klubov so tako formalno zaključili lansko sezono ter potrdili sestavo reprezentanc in finančni načrt (okoli 510.000 evrov) za novo. Kar je bolj zanimivo, je to, da je zbor vse finančne pristojnosti prenesel poslovnemu direktorju Primožu Ulagi ter jih tako vzel vodji reprezentanc Marku Gracerju, ki bo še obdržal to funkcijo, a bolj v vlogi koordinatorja. Reprezentanca A (Petra Majdič, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Brabara Jezeršek) ima dva trenerja Ivana Hudača in Vladimirja Korolkeviča. A Hudač ima namesto naziva glavni trener nov naziv "prvi trener" in po sprejetem programu bo imel glavno besedo na tekmah svetovnega pokala. Kot marca v Skandinaviji. Dekletom, razen Petre seveda, naj bi to ne bilo všeč, kar naj bi izrazile tudi na spletnem družabnem orodju, a so kampanjo umaknile.

Najhujši udarec panogi je sledil v predzadnji točki - nepreklicni odstop predsednika odbora Uroša Ponikvarja. Uradno zaradi osebnih razlogov. Verjetno pa je imel nekdanji mladinski reprezentant in sedaj eden ob bolj vplivnih v tekaški hierarhiji mednarodne smučarske zveze FIS (bo tudi tehnični delegat FIS na olimpijskih igrah v Vancouvru) dovolj neprestanih zdrah in nagajanj, medtem ko je strokovno in odgovorno opravljal sicer volontersko funkcijo. Nov predsednik odbora, ki vodi operativne posle med letom, je predsednik zbora Mitja Praznik. Ponikvar se iz tekov ne bo umaknil. Decembra bo na Rogli vodja tekmovanja svetovnega pokala.

No, in če Petra Majdič zagovarja trdo garanje tudi med klubskimi funkcionarji, ima njen moški kolega, zmagovalec šprinterske razvrstitve svetovnega pokala Ola Vigen Hattestad, bolj prijetne opravke. Tudi na Bledu. Za kristalnim globusom je novi trofeji ime Katja Višnar.