Zavrl je na čelo NZS prišel marca 1989, ko je predsedoval takrat še eni izmed republiških zvez, položaj pa je obdržal tudi po osamosvojitvi Slovenije. Medijsko gotovo najodmevnejša dosežka v času njegovega predsedovanja sta bili uvrstitvi članske reprezentance na evropsko prvenstvo leta 2000 in svetovno prvenstvo leta 2002.

Da so uspehi reprezentančnega nogometa še kako pomembni tudi za priljubljenost predsednika nogometne zveze, so pokazala zadnja leta, ko je slovenska izbrana vrsta zašla v krizo, iz katere vse do zadnjega kvalifikacijskega ciklusa ni našla poti. Tudi zaradi tega se je moral Zavrl leta 2006 - pa čeprav je bil leta 2005 izvoljen za nov štiriletni mandat - soočiti z opozicijo, kar je vodilo celo do glasovanja o zaupnici na izredni skupščini.

Na njej ga je ob kritikah javnosti, medijev in tako imenovane nogometne opozicije (MNZ Ljubljana, MNZ Maribor ter nekateri člani "zlate generacije" Mladen Rudonja, Zlatko Zahovič, Miran Pavlin) "izzval" prav njegov naslednik Simič, ki mu je takrat očital tudi netransparentno poslovanje zveze. Delegati pa so z veliko večino podprli Zavrla, ki je nato zvezo uspešno krmaril vse do letos, ko se je končal njegov zadnji mandat.

Novi predsednik NZS Simič pa je danes skupaj z drugimi delegati na skupščini odločal tudi o programskem in finančnem načrtu za leto 2009 ter podelil priznanja za leto 2008.