Sam pravi, da ga je pri obisku New Yorka veselilo predvsem to, da je bil navzoč pri takratnih aktualnih dogajanjih; med drugim je lahko spremljal tudi odzive Američanov na izvolitev sedanjega predsednika Baracka Obame.

Fotografije je posnel v času ameriških predsedniških volitev. To je bilo obenem tudi obdobje, ki so ga močno zaznamovale prve posledice ekonomske krize, ki ima eno svojih "kotišč" prav na Wall Streetu. Cjuha je pojasnil, da je med obiskom New Yorka poskušal posneti čim več tistega, kar se je "zgodilo in dogajalo". "Sicer pa fotografij nisem posnel z mislijo na razstavo, pri izbiranju pa sem težil predvsem k temu, da bi na njej pokazal nekoliko drugačne fotografije od tistih, kakršne objavljam vsak dan." Razstava je sestavljena iz treh sklopov, ki jih je avtor poimenoval "ženske", "zastave" in "ameriško potrošništvo".

Luka Cjuha je na natečaju Slovenia Press Photo 2009 dobil prvo nagrado, v kategoriji "ljudje" pa je za fotografijo iz serije New York dobil še častno omembo. Prvo pomembnejšo nagrado je dobil že v najstniških letih, ko je obiskoval srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, leta 2001 pa se je prvič predstavil z obsežnejšo razstavo Nebeška modrina, ki sta jo pripravila skupaj z Matejem Povšetom, prav tako Dnevnikovim fotoreporterjem. Sodeloval je na mnogih skupinskih razstavah, med drugim se je leta 2006 pod okriljem festivala Mesec fotografije v galeriji Photon predstavil z drugimi fotoreporterji Dnevnika. Razstava bo na ogled do 26. maja.