New York Times je Boston Globe kupil leta 1993, časnik pa je imel lani 50 milijonov dolarjev izgube. Od vseh časnikov v lasti New York Timesa naj bi imel Boston Globe največ težav zaradi recesije in s padanjem oglaševalskih prihodkov. Boston Globe naj bi letos pridelal za 85 milijonov dolarjev izgube.

New York Times je zahteval, da se zaposleni pri bostonskem časopisu strinjajo z varčevalnimi ukrepi, s katerimi bi na leto prihranili 20 milijonov dolarjev. Sindikati zaposlenih v Boston Globe so se uprli, začela so se pogajanja in New York Times postavil rok, iztekel se je opolnoči, da se dogovorijo, ali pa bo začel postopek za ukinitev časopisa.

Do ponedeljka zjutraj naj bi bil pri pogajanjih s šestimi sindikati dosežen določen dogovor, vendar pa naj bi bil največji problem zahteva New York Timesa, da ukine delovne pogodbe za nedoločen čas, ki zaposlenim ob vestnem delu jamčijo službo do upokojitve. Pri Boston Globe so prepričani, da želi New York Times s tem kmalu odpustiti starejše urednike novinarje in druge zaposlene, ki so bolje plačani.