Olympiakos je v grškem pokalu slavil 24. zmago v 67 izvedbah tega tekmovanja, pirejska in atenska ekipa pa sta sinoči uprizorili eno najbolj razburljivih predstav v nogometni zgodovini te države.

AEK je sicer bolje začel in po šestih minutah z zadetkoma Ismaela Blanca vodil že z 2:0, toda po rednem delu se je tekma končala z izidom 3:3. AEK je prek Nacha Scocca zadel v 90. minuti, Olympiakos pa izenačil z zadetkom Matta Derbyshira že krepko v sodnikovem podaljšku. Po podaljških je bil izid še vedno neodločen 4:4. Za Pirejce je v 102. minuti zadel Luciano Galletti, ki pa je pretiraval z veseljačenjem, slečen dres je pomenil drugi rumeni karton in izključitev. Za AEK je Scocco izenačil v 106. minuti. Olympiakos je ob koncu podaljška imel na igrišču samo še devet igralcev, a je vseeno zdržal ob napadih Atencev.

Sledilo je maratonsko izvajanje enajstmetrovk. Kar 17 serij oziroma 34 strelov z bele točke sta potrebovali ekipi, preden je bil po treh urah in 20 minutah znan zmagovalec pokala. Junak je bil veteran v vratih Olympiakosa Antonis Nikopolidis. Najprej je 38-letni vratar ubranil poskus Agustina Pelletierija, nato pa sam izvajal zadnjo enajstmetrovko in odločil zmagovalca.