27-letni Zhao Liang je 10,16 centimetrov višji od nosilca rekorda najvišjega človeka na svetu, a se Kitajec še ni odločil, ali sploh želi, da ga Guinessova knjiga rekordov sploh sploh izmeri in uvrsti med rekorderje.

Njegovo celotno telo je ogromno – ima izjemno široke rame, dolge noge in velike roke, zaradi česar težko najde oblačila, ki bi mu bila prav. Tehta 155 kilogramov in nosi čevlje številko 56. Ogromen izgleda tudi v primerjavi z najbolj poznanim Kitajcem Yao Mingom, košarkarskim zvezdnikom NBA lige, ki meri 229 centimetrov.

168 centimetrov velika mama Wang Keyun se ob vprašanju o njegovih oblačilih le zasmeji in odvije par njegov hlač – ko stoji, ji hlače segajo do obraza. "Za mojega sina so vsa oblačila narejena po meri. Ko je bil še majhen, sem mu obleke lahko delala sama.“ Višina pa je Liangu težave povzročala že vse življenje: "Ko sem bil otrok, sem zaradi višine ostajal doma in se nisem igral z drugimi otroki, saj so bili oni majhni, jaz pa ne.“ Velikan je še vedno samski.

Trenutni uradno priznani najvišji človek na svetu je mongolski pastir Bao Xishun. 236-centimetrski rekorder je pred tremi leti javno pričel iskati nevesto. Potem ko je bil vse življenje samec, se je pri 50-ih letih poročil z eno od 20 kandidatk in to le po enem mesecu poznanstva.