FIA je pred dnevi predlagala, naj moštva v naslednji sezoni svetovnega prvenstva formule 1 proračun zmanjšajo na 45 milijonov evrov. Za tiste ekipe, ki bi se te omejitve držale, je FIA predvidela določene olajšave pri spoštovanju tehničnih pravilnikov na področju aerodinamike oziroma več svobode pri tolmačenju posameznih členov pravil.

Ferrari je predlogu takoj nasprotoval in napovedal, da bo odločitev skušal preprečiti z vetom, a ni bil uspešen. Zamisel FIA podpirajo predvsem manjša moštva, medtem ko tovarniške ekipe, kot je Ferrari, nad takšnim varčevanjem niso preveč navdušene.

Predsednik Ferrarija Luca Di Montezemolo je v pismu predsedniku FIA Maxu Mosleyju, ki so ga objavili tudi nekateri britanski časniki, opozoril, da bi uresničitev takšne zamisli vodila v nepravično delitev ekip v formuli 1, v eni skupini bi bile ekipe z manj denarja in več tehnične svobode, v drugi pa tiste, ki bi za razvoj porabile več, a bi bile pri tem omejene s pravili. "Nastali bi dve skupini, kar bi nedvomno pomenilo, da bi ena skupina imela prednost pred drugo. Prvenstvo bi bilo tako že v osnovi nepošteno, za nameček pa bi poskrbelo še za zmedo pri navijačih in zmanjšalo vrednost tekmovanja," je menil Montezemolo.

Mosley se brani s podatkom, da je varčevanje nujno, če želijo ohraniti formulo 1 v sedanji obliki, saj moštva še niso zagotovila nastopov tudi v prihodnje: "Za zdaj še nobena ekipa kljub pozivom ni mogla zanesljivo potrditi nastopov v prihodnjih sezonah. V vsakem trenutku lahko izgubimo kakšno ekipo. Zato moramo privabiti nova moštva in zmanjšati stroške."