Pri McLarnu so se že pred današnjim zaslišanjem v Parizu posuvali s pepelom in priznali krivdo za nešportno vedenje na dirki v Avstraliji. FIA je, kot kaže, tudi zaradi sodelovanja ekipe in pripravljenosti na sprejem kazni izrekla dokaj milo kazen. Če se pri McLarnu s čim podobnim ne bodo prekršili v naslednjih 12 mesecih, bo kazen nenastopanja na treh dirkah svetovnega prvenstva ostala samo pogojna.

V sporočilu za javnost so pri FIA sicer razložili, da je bila osnova za kazen kršitev člena 151c v športnem tekmovalnem pravilniku. "Kazen je primerna za takšen prekršek. V veljavo pa bo stopila le, če bo dodatna preiskava pokazala še kakšna doslej skrita dejstva ali pa če bo moštvo v naslednjih 12 mesecih znova kršilo kodeks," so zapisali pri FIA.

McLaren si je današnjo obravnavo prislužil z nešportnim ravnanjem na uvodni dirki letošnjega SP v Melbournu. Takrat so v moštvu komisarjem po dirki dejali, da niso dajali navodil svojemu dirkaču Hamiltonu ob prehitevanju Jarna Trullija, čeprav je bila resnica drugačna. Nato so Hamiltonu naročili, naj s svojo izjavo podpre to izmišljeno zgodbo. Zaradi takšnega ravnanja je drugo moštvo (Toyota) po krivici izgubilo uvrstitev, McLaren pa, čeprav je vedel, da je takšna odločitev nešportna, ni reagiral. McLaren je imel nato še nekaj dni po dirki priložnost, da na drugem zaslišanju popravi svojo zgodbo in pove resnico, pa tega ni storil. Zaradi tega so se skorajda vsak dan spreminjali izidi dirke, saj so najprej diskvalificirali Trullija, nazadnje pa sta brez uvrstitve ostala Lewis Hamilton in moštvo Mclaren. Pri britanski ekipi so zaradi te afere odpustili športnega direktorja Dava Ryana, ki naj bi bil edini krivec za vse skupaj.