Devetletna Rubina Ali, ena od otroških zvezdnic filma Revni milijonar, se je nad kanalizacijo spravila z vedrom, a je hitro ugotovila, da je to brezupno. "Imamo veliko podgan. Tudi ponoči so tukaj,“ je povedala novinarjem. Osem zlatih kipcev in 247 milijonov evrov zaslužka so do sedaj naredili bolj malo za izboljšanje življenja dveh otroških zvezdnikov filma, poleg Rubine se z revščino vsakodnevno bori tudi njen soigralec Azharuddin Mohammed Ismail.

S slavo pridejo tudi škandali in tudi devetletna Rubina se jim ni mogla izogniti. Pred dnevi so svetovni mediji pisali, da jo je hotel oče Rafiq Qureshi prodati. Ta je obtožbe seveda zanikal, a je zgodba odprla stare družinske rane. Po sedmih letih se je v njihova življenja vrnila Rubinina odtujena mati Khurshida Monish Dewade, ki se je stepla z novo soprogo nekdanjega moža.

Slava je otrokoma sicer tudi pomagala, saj sta dobila vlogi v najnovejšem bollywoodskem filmu, Azhara so najeli tudi za modno fotografiranje, oba pa sta nastopila na modni reviji v New Delhiju in koncertu v Chennaiju. A po vsakem lepem dogodku se morata vrniti nazaj domov, v "mesto revežev“. Azhar je postal pravi zaščitnik svoje soseske, saj so jo zaradi njega oblasti nehale podirati. A vendar njegovo mati zanj skrbi: "Ustvaril si je ime in slavo. Strah me je zanj. Ni isti deček, kot je bil pred filmom. Sanjarim o hiši, a mislim, da bom prej umrla kot pa to doživela.“

Rubina pravi, da od poplave dalje, ne je preveč dobro, saj je težko kuhati v s kanalizacijo poplavljeni hiši. Prav tako se ne more nikoli dodobra očistiti. Kopa se v umazani hiši, po kateri plavajo umazane plastične vrečke, uporabljene embalaže šampona, stari čevlji in prazne lupine kokosa.

Sodelujoči pri filmu Revni milijonar pravijo, da se trudijo kar najbolje pomagati obema družinama. Za otroka so ustanovili sklad, do katerega bosta upravičena, ko končata šolo, za katero naj bi tudi poskrbela filmska ekipa. Prav tako naj bi v dobrodelne namene za pomoč mombajskim otrokom darovali več kot pol milijona evrov. Družini naj bi prav tako prejeli novi hiši, a jim do sedaj ni bila nobena všeč ali pa je bila predaleč, saj nihče ne želi zapustiti Mombaja.