Čeprav sobotni minimalen poraz s Schalkejem na domačem terenu še ne pomeni, da je za Bayern konec upov na naslov - spodrsnilo je namreč tudi vodilnemu Wolfsburgu, tako da je razlika med ekipama pet krogov pred koncem sezone še vedno le tri točke -, so se v vodstvu Bayerna odločili, da končajo sodelovanje s Klinsmannom.

Vodilni možje kluba Karl-Heinz Rummenigge, Uli Höness in Karl Hopfner so tako danes sporočili Klinsmannu, da se njegovo sodelovanje s klubom končuje. Poleg trenerja bosta morala kovčke pospraviti tudi njegova pomočnika Martin Vasquez in Nick Theslof.

"Seveda sem v tem trenutku zelo razočaran. A vseeno bi se rad iz srca zahvalil vsem v klubu, navijačem, sodelavcem za čas, ki smo ga preživeli skupaj. Postavili smo temelje za prihodnost in še vedno verjamem, da lahko moštvo že letos postane nemški prvak," je za klubsko spletno stran ob slovesu dejal Klinsmann. K Bayernu je v trenerski vlogi prišel 30. junija lani kot naslednik Ottmarja Hitzfelda.

Klinsmann je uvedel poseben način dela, med drugim je poleg za mnoge spornega sistema menjavanja glavnih igralcev za nogometaše pripravil še nenogometne obšportne dejavnosti, ki naj bi krepile moštveni duh. Prav veliko zanimanja s tem ni požel, je pa kritike utišal v prvem delu sezone, ko je klub zaostal le za presenečenjem zimskega dela Hoffenheimom. A sreča in rezultatska krivulja sta Klinsmanna pustili na cedilu v zadnjem mesecu, najbolj boleča pa sta bila poloma proti Barceloni v ligi prvakov (0:4) in Wolfsburgu v bundesligi (1:5). Že takrat se je stolček 44-letnega trenerja pošteno majal, tako da izpolnitev njegove pogodbe do predvidenega konca junija 2010 ni bila prav verjetna.

V vselej nehvaležni vlogi gasilca, ki prevzame moštvo v težkem položaju pred koncem sezone, se je pri Bayernu znašel Jupp Heynckes. Danes 63-letni strateg že ima nekaj izkušenj z bavarsko zasedbo; glavni trener je bil v letih 1987 do 1991 in osvojil dva naslova prvaka (1989 in 1990). Njegov pomočnik do konca sezone bundelisge bo Hermann Gerland, trener drugega moštva Bayerna.