Na vzhodu je Chicago po dveh podaljških s 121:118 premagal Boston, Orlando pa v gosteh Philadelphio s 84:81. Izid na obeh dvobojih je izenačen na 2:2 v zmagah. Na zahodu je Houston odpravil Portland tesno z 89:88, povedel s 3:1 v zmagah in za napredovanje v polfinale potrebuje le še eno zmago.

Tekmo v Detroitu je odločil LeBron James, ki je dosegel kar 36 točk ter vpisal 13 skokov in osem asistenc za Cleveland, 24 točk je dodal Mo Williams. Zdaj bodo imeli košarkarji Clevelanda kar nekaj dni časa, da se v miru pripravijo na polfinale, kjer se bodo pomerili z boljšim iz dvoboja med Atlanto in Miamijem. Pri Detroitu je izstopal Antonio McDyess s 26 koši.

Največ košarke za plačano vstopnico so gledalci videli v Chicagu, kjer sta moštvi odigrali dva podaljška, na koncu pa so se za nameček veselili domače zmage. Eden ključnih igralcev za uspeh Chicaga je bil Ben Gordon z 22 točkami, tudi trojko ob koncu prvega podaljška, ki jim je zagotovila drugega. Derrick Rose je dodal 23 točk, 11 skokov in devet asistenc, John Salmons je dodal 20 točk, štiri je dosegel v zadnjih 26 sekundah s prostih metov, ob tem pa Paulu Piercu v končnici preprečil met za tri točke.

V rednem delu je Bostonu podaljšek s trojko 9,8 sekunde pred koncem zagotovil Ray Allen, ki je izenačil na 96, Gordon pa je v prvem podaljšku izenačil na 110 le 4,5 sekunde pred koncem. Pri Bostonu je bil z 29 točkami najučinkovitejši Pierce, točko manj je dosegel Allen, Rajon Rondo pa je s 25 koši, 11 skoki in 11 podajami poskrbel za trojni dvojček, a je bilo vse to premalo za zmago.

Zelo tesno je bilo tudi v Philadelphii, kjer je gostom zmago zagotovil Hedo Turkoglu, ki je sekundo pred koncem tekme dosegel odločilno trojko. Pri zmagovalcih je z 18 točkami in 18 skoki blestel Dwight Howard, točko manj sta dosegla Turkoglu in Rashard Lewis.

Na zahodu je Houston napravil velik korak polfinalu. Ključni igralec je bil Kitajec Yao Ming z 21 točkami in 12 skoki. "Dobiti moramo še eno tekmo. Izkušnje mi pravijo, da je izid v zmagah pravzaprav 0:0 vse dokler ne zmagamo na odločilni tekmi," pa je bil po tekmi z napovedmi previden Kitajec. Pri poražencih, ki so pred zadnjo četrtino vodili za šest točk, je bil z 31 točkami najboljši Brandon Roy. Sama tekma je bila odprta še 27 sekund pred koncem, ko so gostitelji vodili s 87:85, po prekršku Roya v napadu pa je Aaron Brooks 10 sekund pred piskom sirene povišal na 89:85. Rudy Fernandez je s trojko izid dve sekundi pred koncem razliko le še znižal.