Evropski prvaki so postali Sabina Šehič (članice +70kg), Aleš Zemljič (člani -80 kg), Grega Rudolf (člani -71 kg), Redžo Ljutič (člani -63 kg), Sebastijan Saiti (mladinci +70 kg) in Sven Šincek (mladinci -52 kg).

Bronasta odličja so osvojili Uroš Čuček (člani -54 kg), Nejc Gazvoda (mladinci -63 kg) in Andrej Šinjur (mladinci -58kg). Na prvenstvu je sodelovalo 470 tekmovalcev iz 27 držav.

"Slovenija je z rezultati vsekakor presegla vsa pričakovanja, saj smo z osvojitvijo šestih zlatih in štirih bronastih medalj pristali v vrhu evropskega taekwondoja. Reprezentanca se je prvič uvrstila med najboljše tri v skupnem seštevku, za Poljsko in Nemčijo. Zelo smo zadovoljni in lahko optimistično pričakujemo svetovno prvenstvo, ki bo konec novembra v Argentini," je dejal glavni trener Tomaž Barada.

V nedeljo je nastopila tudi moška reprezentanca in zmagi nad Norvežani in Angleži izgubila v tretjem kolu proti ekipi Nemčije, kar je bilo glede na sloves slovenske ekipe presenetljivo, a je treba dodati, da v ekipi ni mogel nastopiti najizkušenejši slovenski tekmovalec Aleš Zemljič, ki si je v finalu v svoji kategoriji do 80 kilogramov poškodoval desno golenico.