Od prve minute dalje je pobudo na igrišču prevzel Liverpool, ki si je ustvaril kar nekaj priložnosti za zadetek. Javier Mascherano in Cesc Fabregas pa sta z udarci iz ozadja poskušala zadeti Liverpoolovo mrežo, a sta bila premalo natančna, medtem ko je poskus Daniela Aggere z glavo Kolo Toure ubranil na golovi črti.

Prvi je zadel Arsenal, potem ko je Fabregas ukradel žogo in jo podal Andreiju Arshavinu, ki se je znašel sam okoli deset metrov pred golom. Rus ni zavlačeval in v 35. minuti zadel za 0:1. To pa je bil tudi končni rezultat prvega polčasa, ki pa je obetal hud spopad v nadaljevanju.

Navijači niso ostali praznih rok. V 47. minuti je izid izenačil Fernando Torres, prednost za domačine pa je prišla sedem minut kasneje, ko je zadel Benayoun. Arsenal ni ostal križem rok in Liverpoolu vrnil udarec v 66. minuti, ko je ponovno zadel Arshavin. Samo tri minute kasneje je vajo ponovil in Arsenal je vodil z 3:2.

V 72. minuti je Liverpool z golom Torresa dohitel goste, ki pa domov nikakor niso želeli le z eno točko. Tako je v 90. minuti Arshavin pretekel sedemdeset metrov in svoj maraton končal z odličnim zadetkom. Domači navijači so se že skoraj predali, a jih je v 93. minuti razveselil Benayoun in zabil še svoj drugi gol. Tekma se je končala z remijem, 4:4.