Kot je pojasnil, je bil njegov namen zaščititi banko "ob vseh pritiskih in razpravah, ki potekajo o njeni poslovni politiki in predvsem o njenih kreditih", kar po njegovem mnenju "ni primerno". O njegovem odstopu bo nadzorni svet predvidoma odločal na izredni seji v petek.

Ostali člani uprave - v njej so še Matej Narat, Alojz Jamnik, Miran Vičič in Belgijec Claude Deroose, medtem ko nedavno imenovani član uprave David Benedek še čaka na licenco Banke Slovenije - ne nameravajo ponuditi odstopa, saj za to ne vidijo razloga.

"Za odstop ne bom dobil nobene odpravnine," je dodal Veselinovič, ki je krmilo največje slovenske banke prevzel 1. februarja. "Kar se tiče kolegov, je to njihova osebna odločitev," je dejal.

O morebitnih političnih in drugih pritiskih, naj odide z vrha NLB, Veselinovič ni želel govoriti. Nisem podlegel nobenim pritiskom, pri podaljšanju posojila Infond Holdingu smo ravnali popolnoma v skladu s pravili banke, je poudaril. "Sem bančnik in ne politik," je še dodal.

Možnih razpletov petkove seje nadzornega sveta NLB ni želel napovedovati. "Počakajmo, kaj bo nadzorni svet naredil," je dejal.