Vettel je na dirki, ki jo je "začinil" dež, dosegel drugo zmago v karieri, obenem pa prvo za svoje moštvo Red Bull. Že lani, ko je vozil za moštvo Torro Rosso, je z zmago v Monzi dokazal, da se zelo dobro znajde na razmočeni progi in v dežju. Za nameček se je z današnjim uspehom v skupnem seštevku prebil na tretje mesto, kjer sta pred njim Button (21 točk) in Brazilec Rubens Barrichello (15).

Na razmočeni progi v Šanghaju je 21-letni Vettel dosegel pomembno zmago in prekinil letošnjo dominacijo moštva Brawn GP na čelu z Buttnom. Za nameček je drugo mesto osvojil Webber in moštvo Red Bulla je pravočasno poskrbelo, da bo sezona 2009 zanimiva. "Izpolnile so se mi sanje. Bilo je zelo težko. Pozdrav v Avstrijo in seveda celi ekipi, ki nam je pripravila bolida," je po prihodu v cilj povedal Nemec, ki je obdržal prvo mesto iz sobotnih kvalifikacij. "Neverjetno. Vozil je prav briljantno," pa ga je pohvalil vodja moštva Red Bull Christian Horner. Za formulo 1 pa je pomembno tudi dejstvo, da sta bila Red Bulla pred Brawnoma in to kljub temu, da ne uporabljata letos tako zelo opevanih difuzorjev.

Ponoven poraz je doživel Ferrari. Svetovni podprvak Felipe Massa je zaradi okvare bolida izpadel, Kimi Räikkönen pa je po desetem mestu ostal brez točk. Po treh dirkah je Scuderia še kar brez točk. Svetovni prvak Lewis Hamilton v McLaren Mercedesu se je za moštvenim sovoznikom Heikkijem Kovalainenom uvrstil na šesto mesto.

Današnja dirka se je zaradi vode na dirkališču začela z vožnjo za varnostnim vozilom. V ozadju so se vrstili prehitevalni manevri, v 15. krogu pa je vodstvo prevzel Button, ko sta Red Bulla zapeljala v bokse. Le nekaj krogov kasneje pa je po spektakularni nesreči Roberta Kubice in Jarna Trullija na progo spet zapeljalo varnostno vozilo. Button in Barrichello sta morala v bokse in Vettel je bil spet v vodstvu. Le nekaj kasneje je izpadel še svetovni podprvak Massa, ki se je s 13. prebil na tretje mesto, a ga je izdala tehnika.

Vettel je nato počasi povečeval prednost, v ozadju pa sta se Webber in Button borila za drugo mesto. Ko sta vodilna spet zapeljala v bokse, je vodstvo za nekaj krogov spet prevzel Button, a ga je Vettel po vrnitvi še na progi prehitel in si zagotovil prvo zmago v novi sezoni. Tudi Webbrovo drugo mesto ni bilo več ogroženo.

Vozniki se bodo prihodnji teden na četrti dirki sezone pomerili v Bahrajnu.