Manchester United je po remiju 2:2 na domačem igrišču, v gosteh Porto premagal z 1:0 (1:0), Arsenal pa je bil na domačem igrišču s 3:0 (1:0) boljši od Villarreala, prva tekma se je končala z izidom 1:1. Manchester in Arsenal tako tvorita drugi polfinalni par.

Porto je na gostovanju v Manchestru iztržil ugoden izid, veliko upanja pa mu je vlivala tudi dobra igra na Old Traffordu. Toda branilce naslova je vedno težko premagati, čeprav igraš pred svojimi navijači. To se je jasno pokazalo tudi tokrat. Rdeči vragi, ki v zadnjem času niso v najboljši formi, so se rešili, kljub temu, da je imel tudi Porto svoje priložnosti, a v svojih vrstah nimajo mojstra, kot je na nasprotni strani Ronaldo. Prav Portugalec je bil z individualno potezo tisti, ki je pokopal svoje rojake. Že v peti minuti je izsilil žvižge s tribun, potem ko je z mojstrskim strelom iz približno 30 metrov je Manchester povedel v vodstvo, ki ga ta s trdno obrambo ni več spustil z rok.

Porto je v sicer v izenačenem in ne posebej zanimivem dvoboju, ki sta ga pokvarila slabo vreme in težko igrišče, vsaj v primerjavi z torkovim med Chelseajem in Liverpoolom, sicer poskušal izenačiti, pripravil si je tudi nekaj priložnosti, ki pa jih gostitelji niso izkoristili. Še posebno bodo Portugalci žalovali za priložnost pet minut pred koncem, ko je Lisandro iz neposredne bližine poslal žogo le v roke Van der Saarju.

Bolj prepričljiv kot Manchester je bil londonski Arsenal. Čeprav mu je v povratnem dvoboju ustrezal že izid 0:0, je od prvih minut krenil proti golu Špancev, kar se mu je hitro obrestovalo. Po štirih zaporednih zapravljenih priložnostih je razpoloženi Theo Walcott izkoristil podajo Cesca Fabregasa in z mojstrskim lobom premagal španskega vratarja Diega Lopeza. Slednji je do odmora imel še veliko dela, a je izid ostal nespremenjen.

Domači so imeli nekaj minut krize na začetku drugega dela, toda v času premoči tekmecev so iz protinapada dosegli drugi gol. Robin Van Persie je natančno podal žogo v kazenski prostor do Emmanuela Adebayorja, ta je naredil dva koraka, nato pa z zunanjim delom stopala mimo vratarja poslal žogo v mrežo. Dokončno je bila tekma rešena v 69. minuti, ko je Diego Godin nepotrebno storil prekršek v kazenskem prostoru, Arsenalu omogočil enajstmetrovko, ki jo je realiziral Van Persie, sam pa si prislužil drugi rumeni karton in s tem pot v slačilnico.