Pred prvim sklepnim dejanjem na domači rokometni sceni je na psihološkem področju v najbolj ugodnem položaju zasedba z Obale, ki bo druge ekipe gostila v svojem hramu, za nameček pa jo v sobotnem polfinalu čaka "nezahteven" tekmec - drugoligaš iz Maribora. Poleg tega je v drugem krogu drugega dela MIK 1. lige (skupina od 1. do 6. mesta) na domačem igrišču zanesljivo ugnala trebanjski Trimo, bolj ali manj pa so vsi koprski igralci zdravi in pripravljeni za nove podvige na domačem prizorišču.

V povsem drugačnem razpoloženju zaključni turnir v največji dvorani na Primorskem pričakujeta njuna najmočnejša tekmeca - Gorenje in Celje Pivovarna Laško. Velenjska ekipa je v minulih tednih dosegla "zvezde", potem ko je v četrtfinalu evropskega pokala EHF ugnala imenitno dansko zasedbo Silkeborg, po prijaznem polfinalnem žrebu na Dunaju - dobila je švicarski St. Gallen - pa ima celo možnost, da se po treh neuspešnih naskokih končno uvrsti v veliki finale, kjer jo čaka zmagovalec nemško-španskega obračuna Gummersbach - Aragon Zaragoza.

V začetku tega tedna pa so obnemeli: do konca sezone so ostali brez nosilca igre Ivana Čupića, ki si je na petkovi tekmi državnega prvenstva v Slovenj Gradcu hudo poškodoval koleno, računati pa ne morejo niti na nasvete trenerja Ivice Obrvana, ki ga je Združenja slovenskih prvoligaških moštev (ZROPS) - po incidentu v Trebnjem v rednem delu državnega prvenstva - kaznovalo z dvomesečno prepovedjo vodenja ekipe. V rokometnem zakulisju sicer krožijo govorice, da naj bi Obrvan navkljub temu vodil svojo ekipo v Kopru, saj velenjska zasedba še vedno ni uradno prejela sklepa arbitražne komisije.

V še bolj "klavrnem" vzdušju se bodo na Obalo odpravili rokometaši Celja Pivovarne Laško. Nekdanji absolutni kralji domačega prizorišča iz leta v leto tonejo vse nižje, po številnih bolečih porazih v rednem delu in na mednarodnem prizorišču, kjer so dokončno izgubili stik z nekoč enakovrednimi tekmeci, pa so novo zaušnico prejeli v torek, ko so jih v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem osramotili igralci Slovana in jim bržkone razblinili še zadnje upanje, da bi na lestvici ujeli Velenjčane in Koprčane.

Najbolj spokojno pokalno lovoriko v Kopru pričakujejo v mariborskem taboru. Za vodilno ekipo na drugoligaški sceni, ki se s strumnimi koraki približuje MIK 1. ligi, bodo boji z domačimi elitneži nekakšna predigra za prihodnjo sezono, ko bo njen cilj obstati v prvoligaški druščini.

Na dosedanjih pokalnih tekmovanjih je imela največ uspehov zasedba iz mesta ob Savinji, ki je osvojila 13 naslovov, po enkrat pa so zmagali Cimos Koper in Gorenje ter Gold Club in Prule 67, ki pa sta v minulih letih že "mrknila" in izginila s slovenskega rokometnega zemljevida.

Spored pokalnega tekmovanja v Kopru:

- sobota, 18. aprila:

- polfinale:
15.00 Cimos Koper - Klima Petek Maribor
17.45 Celje Pivovarna Laško - Gorenje

- nedelja, 19. aprila:
15.00 tekma za 3. mesto
17.45 finale