"Ribery mi je povedal, da si želi igrati za Barcelono. On je najboljši nogometaš v Nemčiji in menim, da bi se njegov slog igre odlično vklopil v Barcino ekipo. Ribery je zelo vzdržljiv in odlično tehnično podkovan," je dejal van Bommel.

Ribery je pozornost svetovne nogometne javnosti pridobil na svetovnem prvenstvu 2006, od takrat pa je le še bolj napredoval in po mnenju mnogih ob Lionelu Messiju (Barcelona) in Cristianu Ronaldu (Manchester United) ta čas sodi med najboljše tri igralce sveta.

Bayern je v osmini finala lige prvakov na prvi tekmi v Kataloniji doživel usodo tistih ekip, ki so se prišle "nadigravat" s tehnično dovršenimi igralci Barcelone. Še preden se je tekma na stadionu Camp Nou dobro začela, je bila tudi že odločena. Varovanci Pepa Guardiole so na čelu z argentinskim velemojstrom Messijem gledalcem demonstrirali to, kar se od njih pričakuje: privlačno, hitro, kombinatorno igro s kratkimi podajami, ki so delale veliko zmede v zadnji vrsti Bavarcev in prišli do zmage s kar 4:0, vsi zadetki pa so "padli" že v prvem polčasu.