New York Rangers so v domači dvorani z 2:1 premagali Philadelphia Flyers in si z zmago zagotovili tudi nastop v končnici prvenstva. Vratar Henrik Lundqvist je obranil 37 strelov, Ryan Callahan pa je zbral gol in podajo. Rangerji, ki so bili tik pred tem, da končajo sezono, se zdaj z Montrealom borijo za sedmo mesto vzhodne konference. Montreal Canadiens imajo tako kot Rangerji 93 točk, redni del sezone pa bodo končali s sobotno tekmo proti Pittsburghu. Sedma ekipa se bo v prvem krogu končnice pomerila z Washingtonom, osma pa z Bostonom. Enkrat se je med strelce vpisal tudi Markus Naslund, za goste pa je edini gol dosegel Daniel Briere.

Boston Bruins so po podaljšani igri s 5:4 premagali Montreal Canadiens. Mark Recchi je v podaljšku zadel svoj drugi gol večera za zmago gostiteljev; le malo pred tem so si s priigranjem podaljška gosti zagotovili nastop v končnici prvenstva. Carolina Hurricanes so na domačem ledu presenetljivo z 1:5 izgubili proti Buffalo Sabres; za goste je dvakrat zadel Jason Pominville, vratar Ryan Miller pa je obranil 26 strelov in pomagal Buffalu, da je prekinil niz devetih zaporednih zmag. A tokratna zmaga je bila za goste premalo, saj so le nekaj minut po tekmi, ko so New York Rangers premagali Philadelphio, izgubili nastop v končnici NHL.

V preostalih tekmah so Atlanta Thrashers z 2:3 klonili proti Florida Panthers, ki pa so v trenutku, ko si je Montreal v Bostonu priigral podaljšek, vseeno izpadli iz nadaljevanja prvenstva. Vodilna ekipa lige San Jose Sharks je z 1:4 izgubila proti Phoenix Coyotes. Tampa Bay Lightning je z 2:4 klonila proti Washington Capitals, za katere je Brooks Laich zbral dva zadetka, po enkrat pa sta se med strelce vpisala še David Steckel in Mike Green, hokejisti iz prestolnice pa so si z zmago zagotovili drugo mesto vzhodne konference.

Pittsburgh Penguins so kar s 6:1 odpravili New York Islanders, ki bodo sezono končali kot najslabša ekipa lige. Ottawa Senators so po kazenskih strelih z 2:3 izgubili proti New Jersey Devils, ki so osvojili prvo mesto atlantske skupine in tretje mesto Vzhoda, Detroit Red Wings so prav tako po kazenskih strelih s 3:4 izgubili proti Nashville Predators, ki so se dve tekmi pred koncem rednega dela na zadnjem, osmem mestu zahodne konference, ki še vodi v končnico, zdaj izenačili s St. Louis Blues. Poraz po kazenskih strelih so vpisali tudi hokejisti moštva Colorado Avalanche, ki so z 2:3 izgubili proti Dallas Stars.