Velenjčani so začeli odlično, kot da želijo takoj odločiti zmagovalca. Nafta je sicer skušala predvsem prek Vassiljeva s strelom z razdalje preprečiti njihovo namero, toda v deveti minuti so domačini vseeno povedli. Grbić je izvedel prosti strel in podal na levo stran do Omladiča, ta je kljub branilcu Nafte lepo podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji branilec Rudarja Cipot in z glavo zadel za 1:0.

Po zadetku so gostitelji močno popustili, igrali raztrgano, nepovezano, gosti pa bi to lahko unovčili predvsem v 23. minuti, ko so zapravili najlepšo priložnost. Janković je namreč s "škarjicami" žogo poslal tik mimo vratnice velenjskega gola. V tem delu igre so gledalci sicer videli zelo malo strelov, tako kot tudi v začetku drugega polčasa.

A v nadaljevanju se je igra razživela. Tako je najprej spet Janković meril s 17 metrov, a se je izkazal Rudarjev vratar Savić, v 69. minuti pa so se znova veselili domači gledalci, ki so v trenutku pozabili na bledo vmesno igro Rudarja. Trifković je z desne strani podal žogo naprej do Perića, ta pa je z 19 metrov s svojim sedmim golom zapečatil usodo gostov. Po vodstvu je bila igra še živahnejša, na Naftini strani je do nevarnega strela spet prišel Janković, še višjo zmago domačinov pa je preprečil Luk, ki je ob koncu obranil nevarna strela Grbiću.

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 1100, sodniki: Šart (Prevalje), Mauko (Ruše) in Šinkovec (Maribor).
* Strelca: 1:0 Cipot (9.), 2:0 Perić (69.).
* Rudar Velenje: Savić, Omladić, Dedić, Cipot, Sulejmanović, Golob, Kolsi, Mujaković (od 46. Trifković), Perić (od 70. Zajc), Grbić, De Moraes (od 63. Tolimir).
* Nafta: Luk, Matjašec, Bunc, Caban, Bogdanović, Brezovački, Janković, Vaš (od 46. Buzeti), Pekič, Vassiljev (od 67. Dodlek), Lo Duca (od 78. Gerenčer).
* Rumeni kartoni: Mujaković, Dedić, De Moraes, Grbić; Bogdanović, Brezovački, Caban.
* Rdeč karton: /.