Interblock - Maribor 4:1 (1:0)

Mariborčani, ki so v prejšnjem krogu na domačem igrišču iztržili le točko, so danes v Ljubljani ostali celo brez nje. Interblock se je namreč pokazal kot zelo učinkovita ekipa, saj je izkoristil praktično vsako priložnost, ki se mu je ponudila. Terenska premoč Štajercem ni pomagala, kljub novemu spodrsljaju pa (še) ostajajo trdno na vrhu prvenstvene lestvice. Interblock se je z deseto zmago v sezoni še bolj odlepil od ekip z repa lestvice in se utrdil v sredini.

Najbolj vročo tekmo kroga so konkretneje začeli gostitelji, ki so sprožili prvi udarec proti vratom, a Jukanov poskus ni povzročil težav mariborskemu čuvaju mreže Pridigarju. Bolj je vratarja Rozmana na drugi strani ogrel strel Miheliča s 25 metrov v 14. minuti, toda kljub temu je ostalo pri 0:0. Ekipi sta si v teh trenutkih izmenjaje pripravljali priložnosti, tako je naslednja spet "pripadla" Ljubljančanom. V 18. minuti je Zeljković z 12 metrov žogo poslal tik mimo leve vratnice. Mariborčani so prvič na tekmi skočili v zrak v 20. minuti. A vzrok je bila jeza nad sodnikom Jugom, ki je zaradi domnevnega nedovoljenega položaja razveljavil zadetek Tavaresa.

Novo priložnost za vodstvo so imeli "vijoličasti" v 30. minuti, ko se je v dobrem položaju znašel Nilton, toda Rozman se je ob njegovem poskusu izkazal. Mariborčani so v teh minutah povsem prevladovali, med drugim je Tavares v 31. minuti zapravil še eno priložnost. Kazen je hitro sledila. "Nevidni" Interblock je namreč v 33. minuti povedel, ko je Pridigar žogo po Rakovićevem strelu odbil do Berića, slednji pa jo je vendarle potisnil v mrežo. Do konca polčasa sta poskusila še Jukan na Interblockovi in Tavares na mariborski strani, a brez pravega učinka.

Podobno razmerje moči je bilo tudi v drugem polčasu. Podjetnejši so bili Mariborčani, Ljubljančani pa tisti, ki so spet zadeli. V 57. minuti je po podaji Rakovića Iličić izkoristil neodločnost ožje obrambne vrste in vratarja ter žogo poslal za Pridigarjev hrbet. Trener Maribora Darko Milanič se je nato odločil za menjavo: Jelića, ki ponavadi začne na klopi in vstopi kot "joker", je zamenjal sicer standardni član prve enajsterice Plut.

Toda Interblock se ni menil za mariborske menjave. Izbranci Igorja Benedejčiča so v 73. minuti zadali nov udarec Štajercem. Prosti strel ob kotni zastavici je izvedel Zeljković, Berić pa je spretno s petih metrov zabil še svoj drugi gol na tekmi in dokončno odločil zmagovalca. Zadetkov v Ljubljani pa še ni bilo konec. Iličić je v 79. minuti z roba kazenskega prostora povišal na 4:0, častni zadetek za Maribor pa je v 81. minuti iz bližine zabil Volaš.