Večina igralcev argentinske izbrane vrste - kar 16 od 23 - ni nikoli igralo na tako visoki nadmorski višini, ki v La Pazu znaša kar 3600 metrov, za njih pa je bila dodatna oteževalna okoliščina, da so v bolivijsko prestolnico prišli le dve uri pred začetkom tekme. To je bila voda na mlin domačih nogometašev, ki so uveljavljenim tekmecem nasuli pol ducata gola. Najbolj je blestel Joaquin Botero, ki je dosegel hat-trick, po en gol pa so prispevali Marcelo Martins, Alex Da Rosa in Didi Torrico. Za Argentino je edini zadetek dosegel Luis Gonzalez.

"Vsak bolivijski gol mi je prebodel srce," je po polomu v La Pazu "poetično" dejal Maradona, ki je po treh uvodnih zmagah doživel prvi poraz na klopi argentinske izbrane vrste.

Argentina je v južnoameriških kvalifikacijah na četrtem mestu, pred petouvrščenim Urugvajem pa ima dve točki prednosti. Na svetovno prvenstvo se bodo uvrstile štiri prvouvrščene ekipe, petouvrščeno pa čakajo dodatni kvalifikacijski tekmi.

V vodstvu Paragvaj, ki je v 12. krogu v gosteh igral neodločeno z Ekvadorjem (1:1), drugouvrščena Brazilija pa je na domačem igrišču premagala Peru s 3:0. Za domačo reprezentanco je dva gola dosegel Luis Fabiano, enega pa Felipe Melo. Obračun Čile - Urugvaj se je končal brez zadetkov.