Plavalec ravenskega Fužinarja Damir Dugonjič je na vseameriškem študentskem prvenstvu NCAA v College Stationu po pričakovanjih zmagal na 100 jardov prsno, ob tem pa z izidom 50,86 še enkrat popravil odprti rekord ZDA, ki velja tudi za neuradni svetovni rekord v jardskem bazenu. Dugonjič je marca na tekmovanju PAC-10 z rezultatom 51,41 že dosegel odprti rekord ZDA in prišel na finale NCAA kot prvi favorit tega tekmovanja, v finalu pa je s prepričljivim dosežkom izid še popravil. V predtekmovanju je njegovo zmago ogrozil Adam Klein z univerze Auburn, ki je bil z 51,81 najhitrejši v jutranjem delu, a je v popoldanskem svoj dosežek popravil le za stotinko. Dugonjič ga je na koncu ugnal skoraj za sekundo in po lanskem prvenstvu, ko je z drugim mestom na 100 prsno postal prvi slovenski plavalec s stopničkami na sklepnem prvenstvu NCAA, postal še prvi slovenski plavalec z zmago na NCAA.

"To je bila prava tekma, na koncu pa sem zmagal z veliko prednostjo in novim rekordom. Izida sem se tudi sam zelo razveselil. Pred finalom sem imel kar precej treme, saj sem imel najboljši prijavljen izid in zmago sem si res želel. Na koncu je bil strah odveč, saj se tukaj počutim res izredno, plaval sem dobro in zmagal," je svoj nastop pokomentiral Damir Dugonjič. Izjemen nastop je univerza Berkeley z Dugonjičem pokazala tudi v štafeti 4 x 50 metrov mešano, kjer je četverica s kalifornijske univerze z 1:22,50 prav tako za osem stotink izboljšala rekord, a je dosežek zadostoval le za drugo mesto, saj je bila četverica z univerze Auburn še 14 stotink sekunde hitrejša. V mešani štafeti sta nastopila tudi reprezentanta mariborskega Branika in Ljubljane Luka Vrtovec in Grega Plevelj, ki sta s svojo univerzo SMU osvojila 13. mesto.

Dugonjič je bil tudi včeraj na 200 jardov prsno blizu finalu A. V disciplini, v kateri v preteklosti ni blestel, je v predtekmovanju z dosežkom 1:54,07 dokazal, da se bori za veliki finale, a je bil kljub skoraj tri sekunde izboljšanemu osebnemu rekordu za desetinko prekratek. V malem finalu je Dugonjič plaval počasneje in z 1:54,91 osvojil 13. mesto.

Zadnji dan je s štafeto 4 x 100 prosto nastopil tudi plavalec univerze SMU iz Dallasa in mariborskega Branika Luka Vrtovec in osvojil 14. mesto, skupno pa je bila njegova univerza na koncu 24. sta