Takrat so bili boljši Danci, ki so tudi eden od favoritov za zmagovalca v pokalu EHF. Tokrat so rumeno-črni sicer zmagali, vendar jih v soboto na Danskem čaka težka naloga, če bodo hoteli ohraniti minim alno prednost in se uvrstiti med štiri najboljše v pokalu EHF.

Domači so tekmo začeli dobro in povedli z 2:0 in 3:1. A gostje s severa Evrope so hitro vrnili udarec in izenačili izid. Skandinavci so igrali izredno hitro, gole so dosegali predvsem z razdalje, s streli pa sta blestela Srba Milutin Dragičević in Damjan Belčić, ki sta rešetala mrežo tokrat ne preveč razpoloženih domačih vratarjev Ivana Gajića in v nadaljevanju Matevža Skoka. Zadnje minute prvega dela so pripadle gostom, ki so z nizom 3:0 odšli na odmor s prednostjo dveh zadetkov.

Tudi začetek drugega polčasa je minil v znamenju gostov, ki so v 35. minuti vodili že za štiri gole (18:14), ob tem, da je vratar Prošt ubranil kar tri sedemmetrovke. Sledil je preobrat, saj so domači stisnili v obrambi, naredili v nekaj minutah delni izid 5:0 in rezultat na semaforju je bil na začetku 42. minute spet izenačen na 19. V izenačeni končnici je zmagovalca tekme 10 sekund pred koncem dvoboja z golom odločil Marko Oštir.